Canjuga privremeno udaljen s dužnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika

ZAMJENIK županijskog državnog odvjetnika u Zlataru Krunoslav Canjuga, osumnjičen za primanje mita i odavanje službene tajne, danas je odlukom Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) privremeno udaljen s dužnosti.

DOV je na današnjoj sjednici iza zatvorenih vrata utvrdio da je protiv Canjuge pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je zapriječena kazna do pet godina zatvora.

Budući je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Canjugu osumnjičio za primanje mita i odavanje službene tajne, odnosno kaznena djela protiv službene dužnosti, DOV je zaključio da ga to čini neprikladnim za obavljanje dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahtjev za suspenzijom podnijelo je Državno odvjetništvo koje je zatražilo i pokretanje stegovnog postupka protiv Canjuge o čemu će DOV odlučiti naknadno.

Nakon što je u svibnju osumnjičen da je primao mito od zagrebačkog odvjetnika Mirka Batarela i odavao mu službene tajne, Canjuga je dao ostavku na dužnost zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika, te je premješten na mjesto zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru.

(Hina) ggrb so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara