Canjuga: Prostorije u bolnici Sveti Duh zapečaćene na naš zahtjev

PROSTORIJE koje u Općoj bolnici Sveti Duh koristi Asim Kurjak zapečaćene su po nalogu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u sklopu predistrage o navodnim nezakonitostima u radu Klinike za ginekologiju i privatnih Kurjakovih klinika.

"Riječ je o predkaznenom postupku u kojemu utvrđujemo činjenice i prikupljamo informacije na osnovu kojih ćemo donijeti konačnu odluku", izjavio je Hini zagrebački Županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga.

Potvrdio je da je zagrebačka policija na zahtjev tužiteljstva jučer zapečatila jednu prostoriju u Zavodu za humanu reprodukciju te još tri prostorije koje u Klinici koristi Kurjak, među ostalim, kako bi se došlo do podataka iz kompjutera.

Canjuga je kazao kako je predistraga usmjerena na rasvjetljavanje slučaja navodno neopravdanog odstranjivanja pregrada maternica, zlouporaba jajnih stanica u umjetnim oplodnjama u privatnim Kurjakovim klinikama i bolnici Sveti Duh, te smrti rodilje u toj bolnici u siječnju prošle godine.

Dodao je da će nakon provjere svih prikupljenih informacija tužiteljstvo odlučiti hoće li zatražiti sudsku istragu ili odustati od kaznenog progona.

Iz Ministarstva zdravstva se doznaje da zdravstvena inspekcija u sklopu svog redovnog rada ispituje zakonitost rada Klinike za ginekologiju na temelju brojnih prijava, te da u tome surađuje s Državnim odvjetništvom.

Mediji su lani, pozivajući se na tvrdnje Kurjakovih pacijentica, objavili da je Kurjak nepotrebno operirao pregrade maternica, tvrdeći pacijenticama da je to bio glavni uzrok neplodnosti. Također se pisalo da je navodno omogućavao postupke u kojima su pacijenticama bez njihova pristanka uzimane jajne stanice koje su potom bile oplođene i usađene drugim ženama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara