Canon postaje sve jači na europskom tržištu digitalaca

Canon postaje sve jači na europskom tržištu digitalaca

CANON je s ponosom objavio kako je već šestu godinu zaredom prvak na ljestvici europskih proizvođača fotoaparata, dok je u 2007. godini Canon osvojio prvo mjesto u sektoru digitalnih SLR-a i sektoru kompaktnih digitalaca.

"2007. godina za Canon bila je iznimno uspješna na rastućim europskim tržištima fotoaparata", izjavio je Mogens Jensen, šef odjela Canon Consumer Imaging za Europu te nadodao kako je ponosan što je prvo mjesto usvojeno u okruženju gdje konkurencija postaje sve jača.

Broj korisnika digitalnih fotoaparata danas je sve veći i sve je češći običaj da svaki član obitelji ima svoj digitalni fotoaparat. Canon je u tom segmentu ponudio najbogatiju paletu digitalnih modela te je tržište otvorio najširem sloju korisnika u povijesti. Najpopularniji kompaktni digitalni fotoaparat u 2007. godini bio je IXUS 70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Canon je nakon 2003. godine europskim korisnicima ponudio preko modela EOS 300D SLR digitalnu fotografiju za svakoga, a 2007. je modelom 400D zadržao položaj najpopularnijeg potrošačkog D-SLR modela u Europi s gotovo 700.000 prodanih primjeraka.

Ostvarivši popularnost Canonove profesionalne serije EOS-1 i pratećih EF objektiva, Canon je povećao svoj europski tržišni udio na 48,7 posto. 2007. godina bila je prijelomna i vrlo bitna za Canonove SLR modele iz razloga što je prošlo 20 godina od implementacije revolucionarnog sustava, a proizvodnja EOS filma i digitalnih SLR fotoaparata premašila je brojku od 30 milijuna primjeraka.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara