Carla del Ponte ne mari za istinu

JEDAN od visokih dužnosnika bivše vlasti rekao je kako je Carla del Ponte prije nekoliko godina predstavnicima hrvatskog državnog vrha objasnila svoj princip rada i slaganja optužnica, te ih neugodno iznenadila izjavom kako nju istina uopće ne zanima.

"Mene, gospodo, uopće ne zanima istina". - rekla je Carla del Ponte na jednom sastanku, piše Slobodna Dalmacija.

Kada su je upozorili da dijelovi jedne optužnice nemaju nikakve veze s istinom, Carla del Ponte im je odgovorila kako istina nije njen posao i da je za utvrđivanje istine zadužen Sud.

"To je tipično ponašanje Carle del Ponte: kad je stjerana u kut, kad nešto ne krene kako je zamislila, ona iz čistog kaprica napada još žešće. Tako je radila kao tužiteljica u Švicarskoj, takve poteze vuče i sada u optužnicama protiv hrvatskih generala" - rekao je za Slobodnu Dalmaciju visoki dužnosnik bivše vlasti dodavši kako ona nikad nije pretjerano marila za argumente.

Proširivanje optužnice protiv Čermaka i Markača kao i proširenje odgovornosti na dužnosnike Vlade i političke strukture na svim nivoima te kvalificiranje Oluje kao zločinačkog pothvata, hrvatska javnost je primila s velikim negodovanjem.

Na cijelu situaciju dodatnu sjenu baca i ova izjava glavne haške tužiteljice. Jer, kada netko tko sastavlja optužnice kaže da ne mari za istinu, postavlja se pitanje čime se onda rukovodi u sastavljanju istih?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara