Carla del Ponte stigla u Podgoricu

GLAVNA tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine (ICTY) u Den Haagu Carla del Ponte stigla je u ponedjeljak navečer u Podgoricu gdje je razgovarala s predsjednikom crnogorskog parlamenta Filipovom Vujanovićem i ministrom unutarnjih poslova Milanom Filipovićem.

U priopćenjima s tih susreta, uz ostalo, stoji kako je ´Crna Gora i ovoga puta izrazila visoku spremnost na svestranu suradnju s Tribunalom u Den Haagu´.

Vujanović je kazao kako će konstituiranjem novih institucija državne zajednice Srbije i Crne Gore, ta suradnja dobiti novu kvalitetu, a Filipović je obećao ´punu suradnju crnogorske policije u uhićenju osumnjičenih, ako se oni budu nalazili u Crnoj Gori´.

Mediji su ranije najavljivali da del Ponte dolazi u Podgoricu kako bi upozorila crnogorsko rukovodstvo na moguće ilegalno pojavljivanje bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića uz granicu s BiH.

Uz to, na širem popisu osumnjičenih za ratne zločine su Momir Bulatović, predsjednik Crne Gore u vrijeme bombardiranja Dubrovnika i Branko Kostić, nekadašnji predsjednik Predjsedništva SFRJ.

Ministar policije Filipović i šef crnogorske diplomacije Dragiša Burzan bili su kategorični i izjavili su večeras novinarima da na teritoriju Crne Gore ´nema osumnjičenih, niti ima indicija i dokaza za njihovo prisustvo´.

Del Ponte bi u utorak trebala razgovarati s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara