Carla del Ponte u Skoplju

GLAVNA tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte  posjetila je Skoplje gdje se povodom skorog donošenja novog zakona o suradnji Makedonije s Haškim sudom sastala s visokim dužnosnicima te države.

U Skoplje, gdje je razgovarala s premijerom Brankom Crvenkovskim, ministrima unutarnjih poslova i pravosuđa Harijem Kostovim i Ismailom Dardištom te državnim odvjetnikom Aleksandrom Prčevskim, del Ponte je stigla nakon posjeta Beogradu i Podgorici.

S makedonskim ministrom pravosuđa del Ponte je razgovarala o nadležnosti Haškog suda u Makedoniji i poštivanju međunarodnih propisa koji se odnose na nadležnost tribunala i domaćih sudova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dardišta je nakon susreta rekao da se očekuje skoro donošenje makedonskog zakona o suradnji s Hagom, a del Ponte je, kako je rekao, ponudila stručnu pomoć Haškog suda pri izradi zakona.

Nakon susreta s makedonskim državnim odvjetnikom Aleksandrom Prčevskim, del Ponte je rekla da je još uvijek u tijeku istraga o pet slučajeva u vezi sa sukobima u Makedoniji 2001. godine i da se još ne zna da li će biti podignute optužnice.

´Istraga je još u tijeku i javnost će biti obaviještena o njenim rezultatima´, rekla je Del Ponte nakon sastanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara