Časopis "Oris" izložbom u Firenci slavi 5. obljetnicu

Časopis za arhitekturu i kulturu "Oris" koji izdaje tvrtka Arhitekst proslavit će u Firenci 5. 'rođendan' izložbom "Oris Ideja" što će se otvoriti 26. studenoga u arhitektonskoj galeriji Sveučilišta u Firenci SESV. L

Tom izložbom "Oris" i njegov izdavač prvi put prelaze granice Hrvatske kako bi talijanskoj javnosti predstavili originalne skice i likovne prikaze gotovo svih arhitekata čiji su radove objavili u petogodišnjem razdoblju, navodi se u današnjem priopćenju "Orisa".

Na izložbi će tako biti pokazano 348 skica i crteža arhitekata iz Hrvatske, Slovenije, Japana, Španjolske, Engleske, Portugala, Čilea, Njemačke, Austrije, Italije i drugih zemalja.

Ističe se kako se radi o originalnim skicama, često unikatne vrijednosti za čije izlaganje su već zainteresirani izložbeni prostori i izvan Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oris Ideja" istražuje osjetljivost promjena u vremenskome slijedu koje su se dogodile u arhitektonskim skicama i likovnim prikazima od tradicionalnih crteža olovkom do mogućnosti digitalnih tehnologija u grafičkoj vizualizaciji ideja

Izložba je ostvarena u suradnji s Fakultetom za ahitekturu Sveučilišta u Firenci i galerijom SESV, te uz pomoć hrvatskoga Ministarstva kulture, a bit će otvorena do 17. prosinca.

(Hina) xip yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara