Castro: Da je Milošević izdržao bombardiranje još nekoliko dana, NATO bi se raspao

Castro: Da je Milošević izdržao bombardiranje još nekoliko dana, NATO bi se raspao

Foto: AFP

NATO je preuzeo globalnu represivnu ulogu čim je SSSR prestao postojati. Njegova kriminalna uloga postala je očigledna u Srbiji, čiji se narod tako herojski borio protiv nacističkih trupa u Drugom svjetskom ratu. Kazao je to bivši kubanski vođa Fidel Castro u svom najnovijem govoru, prenosi Blic.

Castro je kazao kako bi se NATO raspao da je bivši predsjednik SRJ Slobodan Milošević "izdržao još koji dan". Srbiju je spomenuo u kolumni pod naslovom "Genocidna uloga NATO-a", u kojoj je Alijansu opisao kao "brutalni vojni savez" koji je postao "najperfidniji instrument represije u povijesti čovječanstva". Neposredni povod za tekst je ubojstvo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Veleposlanstvo Narodne Republike Kine uništeno je jenkijevskim bombama, nekoliko dužnosnika je poginulo i nije se radilo ni o kakvoj greški, kako su počinitelji tvrdili. Mnogi srpski domoljubi izgubili su živote. Predsjednik Slobodan Milošević, preopterećen moći agresora i nestankom SSSR, popustio je pred NATO zahtjevima i pristao na prisustvo NATO trupa na Kosovu pod mandatom UN-a", napisao je Castro.

Dodao je kako je ta odluka vodila ka Miloševićevom političkom padu, a potom i suđenju pred Haškim tribunalom koje "nije bilo nimalo objektivno".

"Umro je pod čudnim okolnostima u zatvoru. Da je srpski lider odolio još nekoliko dana, NATO bi upao u ozbiljnu krizu koja samo što nije eksplodirala. Imperij je tako imao mnogo više vremena da nametne svoju hegemoniju nad sve više podčinjenim članicama te organizacije", istaknuo je Castro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara