Castro se oporavlja?

KUBANSKI predsjednik Fidel Castro "prilično se dobro oporavlja" od operacije kojoj je bio podvrgnut u ponedjeljak i koja ga je natjerala da svoje ovlasti prenese na brata, priopćio je u petak kubanski ministar zdravstva Jose Ramon Balaguer koji boravi u Gvatemali.

"Fidel je podnio kirurški zahvat od kojeg se prilično dobro oporavlja", kazao je Balaguer, liječnik kojeg smatraju ideologom režima i koji boravi u Alta Verapazu, 270 km sjeverno od gvatemalske prijestolnice.

Balaguera (74), koji je uz njega od početka njegova političkog uspona, Castro je u ponedjeljak imenovao zamjenikom za velike zdravstvene programe na otoku i u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balaguer se usto smatra i jednim od glavnih ideologa Kubanske komunističke partije (PCC). On je i član njezina tajništva.

Fidel Castro koji će 13. kolovoza proslaviti svoj 80. rođendan, objavio je u priopćenju koje je na televiziji pročitao njegov osobni tajnik, da je operiran zbog trbušnog krvarenja. Prvi put od uspostave kubanskog režima 1959., za kormilo vlasti u državi, stranci i vojsci "privremeno" je stao njegov brat Raul (75).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara