CAVTAT: 7. SASTANAK II. RADNOG STOLA PAKTA STABILNOSTI O ENERGIJI, IT.

Pitanja s područja infrastrukture, energetike, liberalizacije trgovine, investicija, socijalne kohezije te IT tehnologija u jugoistočnoj Europi (JIE), razmatrala su se u ponedjeljak na 7. sastanku II. Radnog stola Pakta o stabilnosti u Cavtatu.

Kako je priopćeno iz minitarstva vanjskih poslova, na sastanku održanom pod predsjedavanjem Fabrizia Saccomannija, sudionici su u raspravi isticali da je potrebno veće sudjelovanje zemalja regije u procesu odlučivanja o prioritetima.

Kao dobar primjer regionalne suradnje, sudionici sastanka istaknuli su potpisivanje Ugovora o Savi, piše nadalje u tekstu priopćenja MVP-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su sudionici pozdravili potpisivanje memoranduma o razmijevanju o uspostavi tržišta električnom energijom u JIE. Na poticaj Europske komisije planira se proširenje takvog tržišta i na područje plina.

U priopćenju se dodaje da su sudionici pozitivno ocijenili potpisivanje niza ugovora o slobodnoj trgovini među zemljama regije, a pozitivne su ocjene dobile i dosadašnje reforme za poticanje stranih ulaganja, uz napomenu da valja nastaviti putem reforme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara