Cavtat: Sastanak mediteranske komisije za održivi razvitak

U CAVTATSKOM hotelu "Croatia" počeo je danas osmi sastanak Mediteranske komisije za održivi razvitak.

Komisija od 35 članova raspravljat će do 17. svibnja o strategiji održivog razvoja Sredozemlja.

Na sastanku će biti predstavljena prva verzija strategije, a očekuje se da će ona biti osnova razvojne koncepcije svake mediteranske zemlje pojedinačno. U radu skupa aktivno sudjeluju hrvatski ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević, te ministri Monaca i Cipra, kao i drugi predstavnici ostalih mediteranskih zemalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare ministar Kovačević i ministar zaštite okoliša Monaca Bernard Fautrier, te zamjenik koordinatora mediteranskog akcijskog plana Arab Hoballah istaknuli su da je preventiva i zajednički rad svih zemalja članica najbolji put za sprječavanje ekoloških incidenata.

Mediteranske zemlje osnovale su komisiju 1996. s ciljem da ona savjetuje vlade zamalja u pitanjima definiranja i provedbe koncepta održivog razvitka, a posebno u pogledu uravnoteženja gospodarskog rasta i očuvanja okoliša. Posebna se pažnja pridaje zaštiti i očuvanju Sredozemnog mora i njegova priobalja i u tome komisija ima posebnu savjetovanju ulogu za mediteranski akcijski plan. Članovi komisije istaknuti su pojedinci iz 20 mediteranskih zemalja, Europske unije, predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti, profesionalnih udruženja te najvažnijih međunarodnih nevladinih udruga. Od lokalnih vlasti iz Hrvatske ove je godine član komisije Omišalj.

Republika Hrvatska član je Komisije od početka njezina djelovanja, a u sljedećih godinu dana ona će i predsjedati radom Komisije. Komisija također usko surađuje s komisijom UN-a za održivi razvoj kojoj je Hrvatska potpredsjednik u tekućem mandatu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara