Cavtat: Skup o mjeriteljstvu

U CAVTATU je danas počeo s radom 17. svjetski mjeriteljski kongres "Mjeriteljstvo u trećem tisućljeću" koji je okupio 600 stručnjaka iz 51 zemlje kao i predstavnike laboratorija na području mjeriteljstva, a izlagat će o više od 1300 autora.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora i predsjednika Hrvatskog mjeriteljskog društva dr. Mladena Boršića organizacija kongresa veliko je priznanje Hrvatskoj, hrvatskim mjeriteljima, ispitivačima i ovjeroviteljima okupljenima oko Hrvatskog mjeriteljskog društva koje udružuje oko 300 osobnih članova i 30-ak pridruženih laboratorija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Boršić je upozorio kako postoji velika razlika između mjeritelja koji postižu vrhunske rezultate i rade u hrvatskim institutima i sveučilištima i između legislative i državne uprave koja je na tom području poprilično udaljena od europskih trendova i europskih integracija.

Pokrovitelj skupa je predsjednik Stjepan Mesić, a organizitor Hrvatsko mjeriteljsko društvo u suradnji sa Međunarodnom mjeriteljskom konfederacijom (IMEKO).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara