CBS ĆE PRENOSITI SVA TRI SATA DODJELE KAZALIŠNIH NAGRADA TONY

Američka televizijska kuća CBS produžit će prijenos ovogodišnje dodjele kazališnih nagrada Tony te će svečanost, koja se održava 8. lipnja, prenositi tri sata i tako odati počast najboljim ostvarenjima sezone na Broadwayju. L

Zadnjih pet godina prijenos dodjele nagrada Tony na CBS-u je trajao dva sata i sat vremena na PBS-u, koji je obično prikazivao dodjelu nagrada za dizajn te nagrada za redatelja najbolje predstave i najboljeg mjuzikla.

Produžavanje ovogodišnjeg prijenosa, koji će se odvijati uživo iz Radio City Music Halla od 20 do 23 sata po istočnoameričkom vremenu, omogućit će više vremena za zabavu te više vremena dobitnicima da izraze svoje zahvale.

Prošlih godina dobitnici su morali održati vrlo kratke govore zahvale ili se izložiti mogućnosti da ih prekine orkestar.

Prošle je godine tako Elaine Stritch, dobitnicu nagrade za najbolji posebni događaj za svoj "one-woman show", orkestar prekinuo nakon što je njezin govor bio duži od zadane dvije minute.

Bilo je i drugih sličnih događaja uzrokovanih dvosatnim ograničenjem trajanja prijenosa.

Terrence McNally, autor predstave "Love! Valour! Compassion!", nije 1995. mogao govoriti nakon što je dobio nagradu za najbolju predstavu. Tri godine kasnije Sean Connery, producent najbolje predstave "Art" također nije tijekom prijenosa dobio priliku primiti nagradu.

Ovogodišnje nominacije bit će objavljene 12. svibnja. Kako bi došle u obzir za nagradu, predstave na Broadwayju moraju početi izvoditi do 7. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara