Čehok ponovno varaždinski gradonačelnik

IVAN ČEHOK, predstavnik koalicije HSLS-HNS-HSU, ponovno je izabran za gradonačelnika Varaždina, dok je za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana Dubravka Kanoti iz iste koalicije.

Osim njih, 33 nazočna od 35 novih vijećnika na konstituirajućoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća izabrala su Josipa Sudeca za zamjenika predsjednice Gradskog vijeća, dok će drugog zamjenika izabrati na jednoj od idućih sjednica.

Jednoglasno su izabrana dva zamjenika gradonačelnika (obojica ista koalicija): Zlatko Horvat za područje gospodarstva i komunalne djelatnosti i Slobodan Mikac za društvene djelatnosti, europske integracije i međunarodnu suradnju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih, novoizabrano Poglavarstvo čine Tomislav Cvetko (poduzetništvo i obrtništvo), Darinka Hajduk-Vučić (mjesna samouprava), Antun Požgaj (suradnja s udrugama umirovljenika, te civilnim i humanitarnim udrugama), Natalija Žetko Bencek (turizam). Jedini predstavnici druge koalicije (HDZ- DC) u novom Poglavarstvu su dvojica liječnika: Ivan Herman (suradnja s braniteljima i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata) i Anđelko Koprek (zdravstvo i socijalna skrb).

Samo su tri člana varaždinskog Poglavarstva nova, od njih ukupno devet.

Čehok je rekao kako je suradnja ponuđena svima, no da je koalicija SDP- HSS- LS odbila ući u Poglavarstvo. SDP je odbio sudjelovanje u radu Poglavarstva i nakon lokalnih izbora 2001. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara