Čehok: Pusić nema što tražiti u eventualnom Milanovićevom razgovoru s nama

ČINI se kako je velika prepreka mogućoj SDP-ovoj vladi neslaganje čelnika HSLS-a s vodećim ljudima HNS-a, a to je u razgovoru za Vjesnik i potvrdio Ivan Čehok, inače gradonačelnik Varaždina, koji će biti u pregovaračkom timu koalicije HSS-HSLS.

Čehok je kazao kako se Vesna Pusić i Radimir Čačić ponašaju tako bahato kao da su izborni pobjednici. "A zapravo su veliki izborni gubitnici jer su najprije tvrdili da će dati premijera, pa onda 'polupremijera', pa da će Čačić samo u Varaždinu dobiti 20 mandata..." - kaže Čehok dodajući kako ga ljute pokušaji Vesne Pusić da razdijeli njihovu koaliciju s HSS-om govoreći kako je ključ rješenja u HSS-u.

"HSS i HSLS nastupaju kao koalicija i u pregovorima, svidjelo se to njima ili ne. Niti nas je Vesna Pusić spajala, niti će nas razdvajati. HNS ima manje mandata od nas pa bi trebala shvatiti gdje joj je mjesto, a ne da se ponaša kao 'mandatar' i razbacuje izjavama o tome tko jest, a tko nije dobrodošao u 'njenu' vladu. Ponašanje V. Pusić potpuno je apsurdno", rekao je za Vjesnik ljutito Čehok.

Otkrio je kako i Milanović dobro zna, jer mu je to jasno kazao, kako se čelnici koalicije neće odazvati niti jednom pozivu koji bi zajedno potpisali Milanović i Vesna Pusić.

"Ona nema što tražiti u eventualnom Milanovićevu razgovoru s nama. Mogla bi malo zatomiti nabubrile političke ambicije i glad za foteljama", zaključio je Čehok.

Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara