Čeka Šukerov blagoslov: Popijač kasni dva tjedna s pravilnikom za spas gospodarstva

Čeka Šukerov blagoslov: Popijač kasni dva tjedna s pravilnikom za spas gospodarstva

Tekst: N.A.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

MINISTAR gospodarstva Đuro Popijač je do 25. siječnja prema odluci Vlade trebao donijeti i objaviti pravilnik kojim će se odrediti svi uvjeti za sudjelovanje u projektu osnivanja fondova za gospodarsku suradnju, preko kojih bi država i privatni investitori pomagali tvrtkama u poteškoćama.

Ipak, Popijač s pravilnikom kasni već dva tjedna, a razlog tome je, piše Novi list, to što želi dobiti zeleno svjetlo potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o fondovima gospodarske solidarnosti za koje je Vlada već izdvojila milijardu kuna, a privatni ulagači trebali bi izdvojiti još najmanje toliko. Način na koji će se osnivati fondovi, kako će se s njima upravljati i kako će se donositi odluke gdje i koliko novca uložiti trebao je odrediti upravo Popijač.

"Svjesni smo toga da su rokovi probijeni, ali nastojimo postići što kvalitetniji sadržaj i iz tog razloga traju konzultacije Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija. To je u ovom trenutku u završnoj fazi  i u ovom tjednu pravilnik će biti završen", kazao je za list glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

No, neki članovi Vlade i HDZ-a ističu da će izrada pravilnika i pokazati kakvu će ulogu u Vladi imati Popijač i kakav će biti njegov odnos sa Šukerom. Nekoliko sugovornika iz HDZ-a kazalo nam je da su pratili hoće li se Popijač u slučaju izrade pravilnika postaviti kao "šef" odnosno hoće li na tom prvom zadatku pokazati da će baš on donijeti svježe inicijative u Vladu, piše Novi list. No, umjesto inicijative i odlučnosti, Popijač je tražio Šukerovo odobrenje. U Ministarstvu gospodarstva s druge strane tvrde kako je pravilnik odavno završen, ali da nije objavljen zbog "sitnih" primjedbi Ministarstva financija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara