Čekajući Čobankovića: Otvoren i četvrti prosvjednički punkt sindikata hrvatskih seljaka

Foto: Damir Glibušić (Cropix)

"AKO NAS IZ Vlade nastave ignorirati, povećat ćemo broj punktova i cesta pod blokadom", najavio je danas ranije tijekom dana Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka. Da je mislio ozbiljno, dokazuje i činjenica da je kod kod Bošnjaka pokraj Županje otvoreno četvrto prosvjedno mjesto na području Vukovarsko-srijemske županije, a trenutno prosvjeduje oko 200 seljaka.

Podsjetimo, sindikat hrvatskih seljaka traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina. Prosvjednicima-seljacima za sada se nitko od ministara u Vladi Jadranke Kosor nije javio pa su najavili blokade i tijekom sutrašnjeg dana.

U zaustavljanju prosvjeda htjeli su sudjelovati vijećnici Općinskog vijeća Jarmine koji su poslali zahtjev policiji za deblokadom prometnice južne vinkovačke obilaznice. Prema vijećnicima to je nužno napraviti jer "sve više dolazi do napetosti među mještanima Jarmine koji ne mogu obavljati svoje svakodnevne poslove"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ne bi došlo do neželjenih sukoba između mještana i prosvjednika, molimo da omogućite normalnu komunikaciju na državnoj cesti Vinkovci-Jarmina-Osijek", stoji u zahtjevu koji je odaslan policiji jer su mještani Jarmine prisiljeni do Vinkovaca ići dužim zaobilaznim putem.

"Naravno da je riječ o pritisku HDZ-a koji kontrolira Općinsko vijeće u Jarmini", rekao je Pokrovac ocijenivši zahtjev policiji kao provokaciju.

"Neka dođe ministar Čobanković i svi problemi bit će riješeni", rekao je Pokrovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara