ČELNICI BLISKOG ISTOKA ZABRINUTI ZBOG SITUACIJE U REGIJI

Nove napetosti na Bliskom istoku, izazvane napadom Hezbolaha na Izrael i izraelskim napadom na južni Libanon, ponovno su u središtu razgovora bliskoistočnih čelnika.

O novonastaloj situaciji u nedjelju su telefonski razgovarali sirijski ministar vanjskih poslova i njegov libanonski kolega, dok su se u Kairu sastali egipatski predsjednik Hosni Mubarak i saudijski prijestolonasljednik princ Abdullah.

Sirijski je ministar vanjskih poslova Faruk al-Shara i njegov libanonski kolega Jean Obeid u svom su telefonskom razgovoru raspravljali o sukobu do kojeg je došlo između gerilaca Hezbollaha i Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mubarak i saudijski prijestolonasljednik u Egiptu su razgovarali o mirovnom procesu između Izraela i Palestinaca, te o ograničenom sudjelovanju UN-a u rekonstrukciji Iraka, doznaje se iz egipatskih diplomatskih izvora.

Mubarak i Abdullah razgovarali su o "izraelskoj nepopustljivosti" i gradnji sigurnosne ograde koja spriječava primjenu mirovnih smjernica, novog međunarodnog mirovnog plana, navodi isti izvor.

Princ Abdullah je u okviru posjeta regiji u Egipat iz Sirije stigao u nedjelju. Očekuje se da će tijekom dana te u ponedjeljak nastaviti razgovore s Mubarakom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara