Čelnici Tenis kluba Split privedeni zbog sumnje da su oštetili Klub za 105 tisuća kuna

ZBOG osnovane sumnje da su Tenis klub Split oštetili za 105 tisuća kuna istražnom sucu Županijskog suda u Splitu privedeni su danas poslijepodne predsjednik i direktor kluba Hrvoje Kaćar i Ante Kragić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv njih i još jedne osobe, hrvatskog državljanina rođenog 1972. godine, Državnom je odvjetništvu podneseno posebno izvješće u kojem ih se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službenih isprava te za poticanje i pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela tijekom 2003. godine, izvijestila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Tina Disopra. U priopćenju se ne navodi identitet prijavljenih osoba.

Prvoprijavljeni Hrvoje Kaćar, kako je utvrđeno kriminalističkom obradom, na zahtjev drugoprijavljenog Ante Kragića tijekom 2003. godine ispunio je više putnih naloga na svoje ime, na račun službenih putovanja na koja nije odlazio, navodi se u policijskom izvješću. Kaćar je zbog toga iz klupske blagajne u više navrata podizao novčane iznose koje je davao drugoprijavljenom. Trećeprijavljeni je na Kaćarev zahtjev potpisao više fiktivnih putnih naloga čime je počinio kazneno djelo pomaganja u krivotvorenju isprava i zloporabi položaja i ovlasti. Kriminalistička se obrada nastavlja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara