Čelnik egipatske plinske kompanije: Plinovod na Sinaju eksplodirao je zbog curenja plina

Ilustracija: AFP

ČELNIK egipatske plinske kompanije Magdi Tufik je rekao za Associated Press da je eksplozija plina na Sinaju, za koju je Egipat najprije okrivio islamističke teroriste, prouzročilo curenje plina.

Naime, strani mediji su jutros prenijeli informaciju egipatske državne televizije da su teroristi digli u zrak plinovod koji ide preko sjevernog dijela Sinaja u Egiptu i opskrbljuje plinom Jordan, što je kasnije opovrgnuto. Egipat je zbog eksplozije bio prisiljen prekinuti opskrbu i na paralelenom plinovodu koji ide u Izrael, piše AFP.

Snage sigurnosti su priopćile da je egipatska vojska zatvorila glavni izvor plina iz kojega se opskrbljuje plinovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo trenutno okrivljavanje terorista za ovaj događaj uslijedilo je najvjerojatnije zato što su obavještajne skupine koje prate Al-Qaidinu i ostale islamističke internetske stranice ranije primijetile da su neke od skupina pozivale na sabotažu plinovoda kojim Egipat Izraelu šalje količinu prirodnog plina koji zadovoljava 40 posto njegovih potreba.

Fundamentalisti su pozivali da se iskoristi prilika kada je u zemlji kaos kako bi se prekinula opskrba njihovog vječnog neprijatelja Izraela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara