Čelnik Hamasa: Neka se Izraelci presele u Europu

DUHOVNI vođa palestinske militantne skupine Hamas, šejk Ahmed Yassin rekao je kako se protivi židovskoj državi na palestinskoj zemlji, te da se Izraelci mogu preseliti u Europu.

"Cilj našeg otpora je omogućiti svim Palestincima da žive u svojoj zemlji i svim vjerama da budu žajedno - muslimanima, kršćanima i židovima", rekao je Yassin u interviewu njemačkom tjedniku Der Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit znači li to da nema mjesta za židovsku državu, Yassin je odgovorio: "Mogu osnovati državu u Europi. Temelji Izraela su neodrživi".

"Oni su izbacili milijune Palestinaca iz njihovih domova. Izraelci ne žele ovdje živjeti u jednakosti s drugima. Da to žele mogli su otvoriti zemlju kako bismo mogli živjeti zajedno", rekao je čelnik Hamasa.

Yassin je odbacio neslužbeni mirovni sporazum koji su prije nekoliko dana u Ženevi potpisali umjereni Palestinci i Izraelci. On je posebno osudio što se u tom neslužbenom sporazumu napušta pravo na povratak palestinskih izbjeblica u današnji Izrael, ističući kako "nitko nema pravo odreći se tog prava".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara