Čelnik iračke oporbe: Sadam blokira inspektore

ČELNIK iračke oporbe Ahmad Chalabi izjavio je u ponedjeljak da Irak opstruira inspekore UN-a za oružje te da su kritike glavnog inspektora Hansa Blixa, izražene u izvješću Vijeću sigurnosti UN-a, u cijelosti opravdane.

´Sadam opstruira i njegovo izvješće nije cjelovito. On nastavlja lagati i odbijati. Ovaj proces pokazuje da Sadam ima oružje i ja vjerujem da međunarodna zajednica mora ubrzo donijeti odluku o mjerama koje će ga prisiliti na pokoravanje´, rekao je Chalabi na konferenciji za novinare u Teheranu, gdje zajedno s drugim oporbenim čelnicima priprema sastanak Iračkog nacionalnog kongresa, proameričke oprbene skupine kojoj je na čelu.

´Blix ima prave zamisli´, rekao je Chalabi, aludirajući na kritiku Iraka zbog nepružanja dovoljno informacija o sudbini svojih programa razvoja oružja za masovno uništenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi čelnici podijeljene iračke oporbe, koji su boravili u Davosu na Svjetkom gospodarskom forumu, založili su se za davanje još vremena inspektorima UN-a i za mirno rješenje krize.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara