Čelnik makedonskih Albanaca doputovao u trodnevni posjet Kosovu

ČELNIK makedonskih Albanaca Ali Ahmeti doputovao je danas u trodnevni posjet Kosovu na poziv civilnog upravitelja UN za Kosovo Michaela Steinera.

Ahmeti je kazao da su glavne teme razgovora sa Steinerom bila sigurnosna pitanja u regiji i teme vezane za bilataralnu suradnju Makedonije i Kosova.

Tijekom dana Ahmeti se susreo sa čelnikom Demokratske stranke Kosova Hashimom Thaqijem i predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom te predsjednikom parlamenta Nexhatom Dacijem. Do kraja dana Ahmeti će razgovarati i sa premijerom kosovske vlade Bajramom Rexhepijem, i predsjednikom Alijanse za budućnost Kosova, Ramushom Hardinajem.

´Došao sam ovdje u sklopu napora za normalizaciju odnosa između Makedonije i Kosova, pošto stabilnost u regiji pomaže ispunjavanju težnji obje zemlje za integraciju u Europsku uniju´, izjavio je u Prištini predsjednik Stranke demokratskog ujedinjenja Ali Ahmeti.

Najviši dužnosnik najbrojnije albanske političke stranke u Makedoniji i nekadašnji politički vođa Nacionalne oslobodilačke vojske u Makedoniji Ali Ahmeti će sudjelovati i na tradicionalnoj manifestaciji ´Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova´ povodom pete obljetnice početka borbe OVK za oslobođenje Kosova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara