Centar za obavješćivanje o požarima

Požar na području Komina kod Ploča, prema posljednjim podacima, stavljen je pod kontrolu oko 20 sati i za sada nema otvorene vatre, izvijestio je kasno večeras Državni centar za obavješćivanje. L

U gašenju je bio uključen jedan zrakoplov kanader, air traktor i helikopter te vatrogasci, interventni vod MUP-a i pripadnici HV-a, a prema prvim procjenama izgorjelo je oko 30 hektara niskog raslinja, trave i borove šume. Na požarištu se trenutno nalazi 30 vojnika sa 3 profesionalna vatrogasca.

Požar na otoku Šipanu kod mjesta Suđurad dojavljen je oko 14,30 sat. Lokaliziran je u 17 sati, a opožarena je površina oko 8 hektara niskog raslinja, makije i borove šume. Oko 19,20 sati izbio je novi i manji požar, otprilike jedan kilometar udaljenosti od postojećeg, ali je ubrzo stavljen pod kontrolu.

Oko 20,10 sati dobivena je dojava o požaru iznad mjesta Orašac na području Golo brdo, koji je ugašen u 20,45 sati, a opožarena je površina 150 x150 metara niskog raslinja i makije. Požarište se čuva tijekom noći.

Oko 19,50 sati od motrilačke postaje Planjak na otoku Mljetu dobivena je dojava o pojavi požara u pravcu Čepikuća, prema granici BiH. Provjerom je utvrđeno da je jedan kilometar od nadzorne točke (Sirke Čepikuće) prema mjestu Trebinje aktivan požar. Zasad je požar na strani BiH.

Požar koji je izbio danas kod Kaštel Sućurca, predio Sućurački Gaj, sada je djelomično pod kontrolom, a još je aktivan pod liticama Kozjaka na nepristupačnom terenu. Zrakoplovi kanaderi su ga gasili do 19,45 sati a nastavit će ujutro ukoliko to situacija na drugim požarištima bude dopuštala. Na terenu je 350 gasitelja sa pedesetak vozila, koji očekuju smjenu. Prema poslijepodnevnim procjenama opožarena površina iznosi oko 70 hektara, ali se pretpostavlja da je sada i veća.

Požar u općini Hrvace na području Jerkanov Potok gdje gori borova šuma, stavljen je pod nadzor oko 20 sati. Opožarena je površina oko 10 hektara borove šume, a DVD Sinj osigurava požarište tijekom noći.

Požar na Dinari je lokaliziran prema Vrlici, ali je i dalje aktivan na miniranom terenu prema Lukovcu, tj. Vještić Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas oko 15,10 sati izbio je požar između sela Jelsa i Svirče, oko 2 km zapadno od Jelse, uz staru otočku cestu, a ugašen u 17,10 sati.

Požar na području Vodnjana-Čabrunići u Istarskoj županijije lokaliziran od 15,30 sati, a požar kod Montižane-Dračevac nedaleko Poreča je ugašen oko 18 sati.

Manji požar je izbio i kod Labina u mjestu Kukurini, gdje je izgorilo 1500 četvornih metara niskog raslinja i trave, bez materijalne štete.

Danas je izbilo više požara i na području Šibensko-kninske županije.

Požar u Raškovićima, dojavljen je u 12,40 sat, a ugašen oko 19,55 sati.

Požar u Bradašima dojavljen u 13,20 sati ugašen je u 19,50 sati. Drugi požar u Bradašima, izbio je u 14,25 sati, a ugašen je u 20 sati.

Požar kod Manojlovca, dojavljen u 13,30 sati, gori suha trava i nisko raslinje na miniranom terenu. Požar još nije ugašen, tijekom noći je uspostavljeno dežurstvo na požarištu, navodi Državni Centar za obavješćivanje.

(Hina) xpp ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara