Cenzura medija: Jaca zabranila pitanja o demonstracijama!

Foto: Duje Klarić/Cropix

JADRANKA KOSOR danas se brže-bolje pojavila u splitskom škveru, ne bi li u ovom teškom času za hrvatsku Vladu dobila koji poenčić kod neprijateljski raspoloženog biračkog tijela sad kad je Bruxelles konačno dao zeleno svjetlo za ugovaranje novih poslova.

Slavljenička atmosfera u škveru, šok u HDZ-u

U Brodosplitu se kratko ispozdravljala s radnicima i radnicama, a onda se popela na sastanak sa Upravom. U sviti su bili ministri Kalmeta i Popijač, no nikoga iz splitskog HDZ-a.

Zbunjenost lokalnih HDZ-ovaca je bila poprilična, jer su tek jutros doznali da premijerka i šefica stranke stiže u Split. Zavladala je sveopća panika, čini se da Jaca na njih više uopće ne računa.

Interesantno, nije bilo ni tajnika stranke Bačića, dosad nezaobilazne vizure u premijerkinoj pozadini. Navodno se razbolio...

Napravili veliki posao, 500 radnika Brodosplita gubi radno mjesto?!

U Brodosplitu je potpisan ugovor o gradnji novih brodova sa Jadroplovom. Uz premijerku je bio i Tomislav Debeljak, direktor DIV-a, koji bi sa 50 milijuna kuna trebao preuzeti Brodosplit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera je bila slavljenička. "Hvala svima koji su sudjeovali u ovom procesu. Bilo je jako punih skeptičnih ljudi, pogotovo u Europi. Sad nas čekaju slatki problemi. Apsolutno sam siguran da ćemo uspjeti", kazao je Debeljak. Najavio je kresanje radnih mjesta. Zasad je 500 prekobrojnih.

Kosor je također bila vrlo zadovoljna.

"Napravili smo veliki posao, pokazali da možemo savladati puno prepreka i riješavati iznimno teške probleme ako postoji minimum povjerenja i ako vjerujemo u vlastite snage. Zahvaljujem se ljudima u Brodosplitu, zaposlenicima koji su strepili nad svojom sudbinom i sudbinom svoje djece, zahvaljujem na povjerenju i strpljenju...  Mnogi nisu vjerovali i mnogi su nas obeshrabrivali. Želimo da Brodosplit gradi brodove obalne straže, jedan plus četiri broda, vjerujem da se i taj projekt može ostvariti", slavljenički je bila raspoložena hrvatska premijerka.

Potrajalo je dok se svima zahvalila.

"Ovo je poruka ohrabrenja i nade i za sva druga hrvatska brodogradilišta. Vjerujem da ćemo i za njih dobiti potvrdu i da će Hrvatska ući u EU kao država koja ima snažnu brodograđevnu industriju koja će biti važna poluga u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske. Ovo je potvrda da ćemo pregovore za ulazak u EU uspješno završiti jer jedan po jedan ipak savladavamo sve probleme", kazala je Kosor, vrlo uvjerena kako ćemo ubrzo postati 28 zemlja članica EU.

Danas Jacu pitajte samo o lijepim stvarima

O demonstracijama i buni naroda protiv Vlade nije se smjelo uopće pitati. Neki su pokušali pa ih je glasnogovornik Mladen Pavić odmah srezao u startu. Danas se premijerku smjelo pitati samo o lijepim stvarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara