Červar: Pamtit ću ga samo po dobru

NOVOIZABRANI predsjednik istarskog HDZ-a i trofejni rukometni trener Lino Červar izrazio je veliko žaljenje zbog smrti Ivice Račana;

"Strašno mi je žao zbog vijesti koju sam upravo primio. Hrvatska je izgubila velikog čovjeka kojeg ću pamtiti samo po dobru. Ivica Račan učinio je vrijedne stvari za našu zemlju, kako 90-ih godina, tako i u današnja vremena, kada nas je okrenuo Europi. Puno je napravio za hrvatsku demokraciju, ali u posebnom ću sjećanju uvijek čuvati naše zlato u Portugalu, u vrijeme kada je Račan bio premijer države. On nam je toliko pomogao da jednim velikim dijelom to zlato pripada i njemu. Priredio nam je sjajan doček, nudio se kad je bilo najpotebnije. Takav je čovjek bio Ivica Račan;  oduvijek me oduševljavala njegova smirenost i razboritost u datim trenucima."

Červar je komentirajući za Index političku scenu nakon Ivice Račana istaknuo da hrvatskoj oporbi treba snažna ličnost koja će nastaviti njegovim putem.

"Zaista još jednom moram ponoviti koliko mi je žao, njegov bolest odigrala se jako brzo. A to nam može biti samo dodatan podsjetnik da nema onog što nije prolazno, stoga trebamo svaki trenutak iskoristiti da napravimo nešto dobro, a ne da se međusobno svađamo. SDP u dogledno vrijeme čekaju delikatni trenuci, mnogi žele preuzeti stranku, javljaju se razne struje, a oporba treba snažnu ličnost koja će pohvatati sve konce." - podvukao je Červar, izrazivši također sućut Račanovoj obitelji i najbližim prijateljima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara