Červar: Račan je puno učinio za razvoj naše zemlje i demokracije

TRENER hrvatske rukometne reprezentacije i saborski zastupnik HDZ-a, Lino Červar, izjavio je za Index da mu je žao što Ivica Račan mora napustiti politiku zbog zdravlja.

"Žao mi je zbog svega toga sa zdravljem... Imao sam pozitivna iskustva s njim kao sportaš, odnosno rukometni trener. Dao nam je podršku svojim dolaskom u Portugal 2003. na finalnu utakmicu protiv Njemačke", prisjeća se Červar, te napominje da Račana u politici doživljava kao osobu koja je puno pridonijela razvoju naše zemlje i demokracije.

"U politici je uvijek bio samozatajan, promišljao je svoj nastup, uvijek pribran i umjeren, nije bio jedan od onih što galame. Vidi se da je on jedan od pravih političara po vokaciji, ima desetljeća iskustva, još iz prošle države", rekao je Červar, te zaključio da će SDP-u trebati vremena da ga nadomjesti.

"Svaka bi stranka bila pogođena odlaskom predsjednika, pa će i SDP Račanov odlazak sigurno osjetiti. On je od početka imao ogroman utjecaj, nametnuo je svoj stil rada. No, svaki je čovjek zamjenjiv i vrijeme liječi sve", rekao je Červar.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara