Cestarina na slovenski: Specijalci i suzavci za vozače bez vinjeta

INTERVENCIJA njemačkih "Kobri" ništa je naspram onoga što nesavjesne vozače, koji zaborave kupiti vinjetu, uskoro očekuje na slovenskim autocestama.

Slovenski list Delo tako je objavio kako slovenska tvrtka za upravljanje autocestama - DARS, kupuje 20 specijalnih vozila i obučava 90 svojih zaposlenika za "lov po autocestama". Kombi vozila će biti marke Mercedes Vito, sivo-srebrne boje, sa crnim natpisom DARS. Osim standardnim plavim rotirkama i sirenom, vozila će biti opremljena i pisarnicom, putnom blagajnom te predjelom za oružje.

Naime, zafrkancije sa "vinjetnim policajcima", kako su nove snage reda od milja prozvane u Sloveniji, nema, jer osim što "neposlušnim" vozačima mogu naplatiti kaznu u iznosu od 300 do 800 eura, smiju se okoristiti i plinskim pištoljima sa suzavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Slovenija od 1. srpnja uvodi vinjete za osobna vozila. Cijena godišnje vinjete, koja će vrijediti od 1. prosinca prethodne do 31. siječnja naredne godine (ukupno 14 mjeseci), iznosit će 55 eura, dok će cijena one polugodišnje, koja će vrijediti šest mjeseci od datuma kupnje, iznositi 35 eura.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara