čestitka potpredsjednika granića nadbiskupu bozaniću

Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Goran Granić, poslao je danas brzojav čestitke msgr. Josipu Bozaniću, metroplitu i nadbiskupu zagrebačkom, u povodu imenovanja kardinalom, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću. L

"Uzoriti gospodine nadbiskupe,

S velikom radošću, prigodom najave pape Ivana Pavla II. da ćete biti uvršteni u zbor kardinala, u svoje osobno i u ime Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, izražavam Vam najiskrenije čestitke.

Sretni smo, zajedno s Vama, radi ove najviše iskazane Vam časti. U trenutku kada povijest žurno ispisuje svoje nove stranice, ovim činom je sveti otac Ivan Pavao II. pred Vas postavio veliki izazov odgovornosti, vjernosti i ustrajnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni smo, međutim, da je na još jedan znakovit način ukazao najviše povjerenje i našoj sveukupnoj društvenoj zajednici. Istaknuta je nezamjenjivost i jedinstvenost doprinosa svake osobe i svakog naroda u izgradnji naše današnjice, a sve u smjeru skladne i sigurnije sutrašnjice za sveopću ljudsku obitelj.

Želim Vam, poštovani gospodine nadbiskupe, da s ovim novim imenovanjem imate još više mogućnosti pridonijeti sveopćem dobru kako Crkve tako i našeg naroda u njegovom stremljenju k ostvarivanju svojih najdubljih težnji i najuzvišenijih ciljeva", stoji u čestitci potpredsjednika Vlade RH i predsjednika Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Gorana Granića zagrebačkom nadbiskupu msgr. Josipu Bozaniću

(Hina) pp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara