Čestitka predsjednika Mesića mons. Vidoviću

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku mons. Martinu Vidoviću, naslovnom nadbiskupu ninskom i apostolskom nunciju u Bjelorusiji, u povodu njegovog biskupskog ređenja, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Taj je čin osobito priznanje Svetog Oca Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i cijeloj našoj domovini. Tijekom povijesti, brojni su Hrvati širom svijeta obnašali različite odgovorne crkvene službe, Vi se sada pridružujete tome nizu naših zaslužnika. Kao naslovni nadbiskup Ninske biskupije pronosit ćete taj slavni naslov tijekom vaše buduće službe apostolskog nuncija u Bjelorusiji, a zacijelo i drugdje širom svijeta", poručio je predsjednik Mesić.

Na kraju čestitke predsjednik Mesić je mons. Vidoviću zaželio obilje svakoga osobnog dobra i uspjeha u toj odgovornoj dužnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Ivan Pavao II. u rujnu je imenovao 51-godišnjeg svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Martina Vidovića naslovnim nadbiskupom drevne Ninske biskupije i apostolskim nuncijem u Bjelorusiji.

(Hina) pp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara