Čestitka predsjednika Mesića za Dan državnosti

PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, ističući da nas taj dan podsjeća na vrijeme od prije 13 godina kada smo donijeli odluku da krenemo putem neovisnosti.

"Republika Hrvatska i svi njezini građani prošli su težak i slavan put stjecanja neovisnosti, obrane domovine, te njezinog oporavka od rata i njegovih posljedica. U tom razdoblju Republika Hrvatska izgradila je čvrste temelje suvremene, demokratske i europske države", podsjeća se u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prije nekoliko dana Republika Hrvatska je službeno započela postupak priključivanja Europskoj uniji kao zemlja kandidat, što je preduvjet za punopravno članstvo u europskoj obitelji naroda. Time je", istaknuo je Predsjednik, "ostvaren jedan od glavnih strateških ciljeva s kojim smo i krenuli u borbu za neovisnost, a time su i teške žrtve borbe za nacionalno oslobođenje i neovisnost dobile svoje povijesno opravdanje. Sada je na nama da sve svoje snage usmjerimo u konačnu realizaciju velikog cilja, a to je stvaranje suvremene, prosperitetne, razvijene demokratske Hrvatske kao punopravne članice Europske unije", poručio je hrvatski Predsjednik.

"Pred svima nama stoji zadaća stvaranja razvojne strategije za ubrzani razvitak Republike Hrvatske. Usvajanje europskih standarda i razvojnih kriterija nužno je zbog interesa i perspektive građana Republike Hrvatske. Pred nama su", ističe predsjednik Mesić, "izazovi usklađivanja zahtjeva globalizacije s potrebama očuvanja nacionalnih vrijednosti i vlastitog kulturnog identiteta".

"U ovom slavljeničkom raspoloženju, svim našim građankama i građanima čestitam naš najveći državni praznik - Dan državnosti", stoji u čestitki predsjednika Republike Stjepana Mesića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara