Četekovac: Komemoracija žrtvama četničkog terora

Na mjesnom groblju u Četekovcu u Virovitičkopodravskoj županiji danas je održan komemorativni skup u spomen na 24 žrtve četničkog terora, poginulih 4. rujna 1991. godine u selima Četekovac, Čojluk i Balinci. L

Obilježavanje 13. obljetnice četekovačkog masakra počelo je, kao i svake godine, u 9,05 sati, točno u vrijeme kada je na ta sela pod Papukom 4. rujna 1991. godine počeo minobacački napad. Nakon napada četnici su ubili 22 civila i 2 policajaca.

Uz obitelji stradalih i predstavnika lokalne vlasti, vojske i policije vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Sabora Republike Hrvatske Vladimir Šeks, izaslanik Predsjednika Republike brigadni general Zvonko Peternel, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i saborski zastupnici Josip Đakić, Mato Štimac i Anto Đapić.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks podsjetio je na krvavi rujan 1991. godine u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj i kazao kako je hrvatski narod platio ogroman danak u krvi. "To obvezuje sve nas jer te žrtve ne smiju biti uzaludne", naveo je Šeks.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Jadranka Kosor naglasila je da je Hrvatska okrenuta budućnosti, ali da ove i sve žrtve Domovinskog rata nikada neće biti zaboravljene. "U Hrvatskoj je 140 masovnih grobnica, a na popisima je 1189 zatočenih i nestalih branitelja i civila", podsjetila je ministrica Kosor.

Nakon komemoracije u kapelici na groblju za žrtve je služena misa zadušnica.

(Hina) xggaz ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara