Cetinka kreće s proizvodnjom

U triljskoj tvornici plastičnih masa Cetinki koju je na javnom natječaju kupila tvrtka "Gibli Internacional" počela je redovna proizvodnja, pa će se narednih 20ak dana proizvesti PVC folija u količinama dostatnim za zadovoljenje dvomjesečnih potreba stalnih kupaca tih proizvoda.

Nakon toga kreće se u planirani kapitalni remont postrojenja i građevinske zahvate, kaže Vedran Vilović, direktor tvornice koja sada nosi naziv "Cetinka Internacional". Istaknuo je kako će taj posao, vrijedan milijun eura, trajati do početka prosinca ove godine.

Javnim natječajem o prodaji Cetinke bilo je uvjetovano da se u radnom odnosu zadrži svih 130 zatečenih radnika. Međutim, prema riječima direktora Vilovića, sada je za realizaciju proizvodnog programa dovoljno 76 radnika. Za njih 54 koji su tehnološki višak izrađen je program zbrinjavanja, a svima će biti priznat kontinuitet rada u Cetinski, pa će im biti isplaćene otpremnine u ukupnom iznosu od 3 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, poslije obnove, u prvoj godini rada tvornica će proizvoditi 180 tona PVC folija mjesečno iako su strojni kapaciteti veći od tih količina. Zbog toga je krajnji cilj dostići proizvodnju od preko 200 tona mjesečno, kada će se pojaviti potreba i za novim radnicima, naglašava direktor Vilović.

(Hina) xbp ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara