Četiri Gadafijeva sina planiraju bijeg iz Libije?

Foto: AFP

MOAMER GADAFI izgubio je, čini se, potporu dijela svojih sinova. Čak četiri Gadafijeva sina navodno razmišljaju o izdaji svoga oca i bijegu iz Libije. U britanskom tisku pojavila se informacija da je Saif Gadafi već razgovarao s pripadnicima britanske tajne službe MI6 i raspitivao se o tome kako će ga primiti ukoliko pobjegne iz Libije.

Britanci su Saifu obećali azil, ali također su mu jasno dali do znanja da mu nikad više neće dopustiti politički angažman u Libiji. Izvori iz MI6 koji su razgovarali s novinarima Daily Maila tvrde da Saif već priprema bijeg za sebe i svoju obitelj. Prema izvorima tabloida The Sun, još tri Gadafijeva sina namjeravaju izdati svog oca i pobjeći iz ratom razorene Libije.

Gadafijeva vojska i dalje ratuje s pobunjenicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je saveznička koalicija predvođena NATO-om u potpunosti preuzela kontrolom nad libijskim nebom, sukobi pobunjenika i Gadafijevih lojalista na tlu i dalje traju. Žestoke borbe vode se u gradi Brega, naftnom središtu na istoku Libije. AFP javlja da su prosvjednici zauzeli sveučilište u tom gradu i da nastavljaju obračun s vojnicima. BBC izvještava da su Gadafijeve snage tijekom noći granatirale Misratu, libijski treći najveći grad koji je postao bitna pobunjenička utvrda.

Saveznička raketa ubila 13 pobunjenika

Avion savezničke koalicije u petak je otvorio vatru na pobunjenički konvoj koji se kretao između Brege i Ajdabije, prilikom čega je 13 pobunjenika stradalo. Pretpostavlja se da je avion zamijenio pobunjenike za Gadafijeve lojaliste, a pobunjenički su vođe i sami priznali da je napad na konvoj vjerojatno isprovociran time što su pobunjenici pucali u zrak pa je pilot mislio da ga pokušavaju oboriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara