Četiri kandidata za predsjednika Crne Gore

NA izborima za predsjednika Crne Gore koji će se održati 6. travnja sudjelovat će četiri kandidata, objavila je državna izborna komisija.

Kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista bit će dosadašnji predsjednik Filip Vujanović, kojemu dio anketa daje šanse da osvoji više od 50 % glasova i pobijedi u prvom krugu.

Najozbiljniji Vujanovićev suparnik je Nebojša Medojević iz suverenističke, ali oporbene stranke Pokret za promjene. Dio anketa mu je svojevremeno davao šanse da pobijedi Vujanovića ukoliko bi se uspio probiti u drugi krug.

Pored njih dvojice u izbornoj utrci će sudjelovati i Srđan Milić iz prosrpske Socijalističke narodne partije kao i Andrija Mandić sa Srpske liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izbornog nadmetanja su odustali nezavisni kandidati, sveučilišni profesor Blagota Mitrić i ekolog Dragan Hajduković.

Predsjednik Crne Gore se bira na mandat od pet godina, a izbori se održavaju u dva kruga. Za pobjedu u prvom krugu je kandidatu potrebno više od polovice važećih glasova, a ako nijedan kandidat ne ispuni taj uvjet za 14 dana održava se drugi izborni krug, u kojem sudjeluju dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova u prvom krugu.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara