Četiri km duga kolona vozila na izlazu s autoceste u Karlovcu

NA IZLAZU s autoceste u Karlovcu otvoreno je sedam izlaza, a kolona vozila koja čeka na naplatu cestarine duga je oko četiri kilometra, izvijestio je u 8,30 Hrvatski autoklub.

HAK podsjeća vozače da se na autocesti Rijeka - Zagreb od jučer primjenjuju nove cijene cestarina, pa se za osobne automobile koji izlaze u Karlovcu sada plaća 16 kuna.

I dalje jača intenzitet prometa na cestama iz unutrašnjosti prema moru, a tijekom prijepodne, uz očekivani porast gustoće prometa mogući su kraći zastoji na izlazu iz Karlovca, u Turnju i Tušiloviću, te dalje na D1 oko Slunja.

Gustoća prometa raste i na cestama u Istri i duž jadranske magistrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je jači priljev vozila s graničnog prijelaza sa Slovenijom na istarskom području.

Kolnici su uglavnom suhi u većem dijelu zemlje, a zbog nestabilnih vremenskih prilika uvjeti za vožnju tijekom dana mogu biti promjenljivi.

Danas do 14 sati zabranjen je promet vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona nosivosti na svim važnijim prometnicama.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak putnički promet je pojačan na ulazu u Hrvatsku pa se vozila preusmjeravaju na obilaznicu kako bi se rasteretio promet kroz Rijeku.

U Jablancu, trajektnoj luci prema Rabu, kolona vozila je duga oko dva kilometra. Očekuje se jači pritisak vozila u svim trajektnim lukama prema sjevernodalmatinskim i srednjedalmatinskim otocima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara