Četiri udruge se ogradile od Strizina nastupa u Splitu

ČETIRI udruge ogradile su se danas od dijela nastupa inicijatora jučerašnjega skupa potpore generalu Anti Gotovini na splitskoj Rivi Željka Strize zbog njegova prozivanja nekih hrvatskih biskupa.

Željko Strize, predsjednik kaštelanske HVIDR-e, kazao je kako je "žalosno da su u ovom trenutku pokleknuli i neki biskupi, koji su naglo promijenili stav i svrstali se uz vladajuću politiku", rekavši da "strahuje kako nema tko naslijediti Stepinca i Kuharića".

Od takve izjave ogradile su se popodne priopćenjem četiri udruge sudionice u organizaciji skupa - Županijska Udruga oboljelih branitelja Domovinskog rata s potpisom Stipe Galiota, Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata s potpisom Ivana Zdilara, trogirska HVIDRA s potpisom Vinka Brkana te Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata s potpisom Ante Jolića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju također napominju kako su neki mediji to iskoristili i stavili tu izjavu u prvi plan, izvan konteksta skupa.

"Zato ne podupiremo napade na naše biskupe koji su uvijek bili uz narod i hrvatske branitelje u sudbonosnim trenutcima obrane i stvaranja domovine", kaže se u priopćenju četiriju udruga.

Prozvani predsjednik kaštelanske HVIDR-e Željko Strize kazao je pak kako je skup potpore Gotovini u Splitu organiziralo ukupno 20 braniteljskih udruga iz Splitsko-dalmatinske županije te da su udruge potpisnice spomenuta priopćenja pokušavale za račun vlasti spriječiti skup.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara