Četvorica osumnjičenika za ubojstvo obitelji Olujić izjasnili se nevinima, jedan se osjeća suodgovornim

PETORICA osumnjičenika za ubojstvo obitelji Olujić u Cerni nedaleko od Vinkovaca, kojima je danas počelo suđenje na Županijskom sudu u Vukovaru zbog tog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, na početku suđenja izjavili su da nisu krivi, no jedan od njih, Mario Jurić, izjavio je kako se osjeća suodgovornim jer nije spriječio zločin.

47-godišnji Tomislav Madija iz Cerića, 34-godišnji Mario Jurić iz Vinkovaca, 34-godišnji Zoran Poštić iz Zaprešića, 34-godišnji Davor Lazić iz Novaka Bistranskih  i 51-godišnji Mijo Starčević iz Vinkovaca našli su se danas pred sucem Antom Zeljkom.

Petoricu bivših pripadnika izviđačko-diverzantske satnije HOS-a, koji se trenutno nalaze u pritvoru osječkog zatvora, tereti se da su 17. veljače 1992. godine iz vatrenog oružja ubili Radomira i Anicu Olujić te njihovo dvoje malodobne djece, Milevu i Marka, u njihovu domu u Cerni, nedaleko od Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić, koji je kazao kako se osjeća suodgovornim za zločin, objasnio je kako zločin nije mogao spriječiti jer je u svom naumu bio spriječen. Kako, nije za sada želio otkriti, najavivši kako će to pojasniti tijekom suđenja.

Sva su petorica optuženika navela i kako su zbog zasluga u Domovinskom ratu nositelji Spomenice Domovinskog rata te niza drugih priznanja, nagrada i pohvala. Na sučevo pitanje upućeno Juriću, a koji ga je upitao je li nositelj nekakvog vojnog čina, Jurić je odgovorio kako bi to zadržao za sebe.

Glavna rasprava najavljena je za 3. travnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara