Četvrti pljačkaš RBA banke Damir Ivanetić prebačen u Osijek

OSJEČKO-BARANJSKA policija preuzela je danas od zagrebačkih kolega 30-godišnjeg Damira Ivanetića osumnjičenog za poticanje na zloporabu položaja troje djelatnika osječke poslovnice Reffeisen banke (RBA) u Osijeku, čime su ukrali 12 milijuna kuna.

Zagrebačka policija izvijestila je jučer kako je Ivanetić uhićen u 14.30 sati. On se nakon nepunih tjedan koliko je bio u bijegu, dobrovoljno predao policiji u Heinzelovoj ulici u Zagrebu.

Nad njime je provedena kriminalistička obrada nakon čega je noć proveo u pritvoru odakle je jutros krenuo put Osijeka. Osječka ga policija traži zbog sumnje da stoji iza organizacije pljačke novca s računa jedne tvrtke, vjerovnika RBA, s koje je "dignuto" 12 milijuna kuna.

Ivanetić je rano poslijepodne priveden u istražni centar Županijskog suda u Osijeku gdje će biti ispitan o ostalim okolnostima pljačke novca. Osječka policija u suradnji s Ravnateljstvom policije nastavlja potragu za preostalih oko devet milijuna kuna ukradenih s računa u RBA banci.

Oko tri milijuna kuna pronađeno je kod jednog djelatnika banke koji je Ivanetiću pomogao u ilegalnoj isplati novca. Sumnja se da se radi o novcu koji je Ivanetić dao djelatnicima kao nagradu za pomoć u pljački.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara