Chalabi objavio prekid veza s koalicijom u Iraku

AHMAD Chalabi, član Vijeća za privremenu upravu Iraka čija su kuća i uredi pretraženi, izjavio je u četvrtak da njegove veze s koalicijom koju vode Sjedinjene Države u Iraku "ne postoje".

"Moja veza s privremenom upravom više ne postoji", rekao je na konferenciji za novinare.

On je objasnio da je jedva izbjegnut sukob njegovih čuvara, iračke policije i američkih postrojbi tijekom napada na njegovu kuću u noći između srijede i četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja sam najbolji prijatelj Sjedinjenih Država u Iraku. Ako privremena uprava ocijeni potrebnim napasti moju kuću, možete zamisliti kakvi su odnosi između nje i iračkog naroda", dodao je Chalabi. Bivši čovjek Pentagona u Iraku Chalabi, šijitski laik, pozvao je američkog predsjednika Georgea W. Busha da bez odgode prenese suverenost iračkom narodu.

On je potvrdio da mu je kuća pretražena. "Moju kuću su u srijedu napale iračka policija i američka vojna policija", izjavio je bijesno Chalabi na konferenciji za novinare u Bagdadu.

Dodao je da su ga na početku operacije probudili policajci naoružani pištoljima. Tijekom pretraživanja su zaplijenjeni dokumenti i računala.

"Sve su konfiscirali, a nisu imali nikakvo ovlaštenje za ulazak u kuću. Uzeli su oružje od čuvara koji imaju dozvole za oružje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara