CHENEY: BUSHOVA ODLUKA O IRAKU U IDUĆIH NEKOLIKO DANA

Američki potpredsjednik Dick Cheney je u nedjelju izjavio da su SAD "blizu okončanja diplomatskih napora" za razoružavanje Iraka i da će američki predsjednik George W. Bush uskoro donijeti odluku o mogućem poduzimanju vojne akcije.

U interviewu za televizijsku mrežu NBC Cheney je rekao da dodatne odgode neće riješiti sadašnju situaciju sa Sadamom Huseinom koji stalno pokušava ne ispunjavati međunarodne zahtjeve za predajom oružja za masovno uništenje.

I dok se američki predsjednik treba na Azorima stati sa španjolskim premijerom Joseom Mariom Aznarom i premijerom Tonyjem Blairom, dvojicom svjetskih čelnika koji mu pružaju potporu za vojnu intervenciju, Cheney je kritizirao francusku spremnost da se Iraku pruži još 30 ili 60 dana za razoružavanje i izbjegavanje napada.

"Teško nam je povjerovati da će 30 ili 60 dana nešto promijeniti. Polako se približavamo cilju i daljnja odgađanja samo će pomoći Sadamu Huseinu", rekao je Cheney.

"Nema više razmišljanja i vrlo smo blizu okončanju diplomatskih napora", rekao je Cheney. "Predsjednik će donijeti vrlo tešku odluku u idućih nekoliko dana", dodao je.

(Hina) bis rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara