Cheney izložen kritikama radi neformalne odjeće u Auschwitzu

Američki potpredsjednik Dick Cheney izazvao je čuđenje javnosti načinom na koji je bio odjeven na svečanosti obilježavanja 60. godišnjice oslobođenja Auschwitza.

Cheney, koji je u Auschwitzu predstavljao Sjedinjene Države, bio je odjeven zelenu zimsku sportsku jaknu, na glavi imao pletenu skijašku kapu, a na nogama gojzerice. Drugi svjetski čelnici okupljeni na ceremoniji u Poljskoj, poput francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i ruskog predsjednika Vladimira Putina, nosili su tamna svečana odijela.

"Naš potpredsjednik je, međutim, bio u odjeći kakva se obično nosi pri čišćenju snijega", napisao je u petak u Washington Postu Robin Givhan koji za list prati svijet mode.

Između ozbiljno, tamno odjevenih čelnika na ceremoniji koja se održala na otvorenom, sjedio je Cheney, uočljiv u zelenoj sportskoj jakni s uvezenom etiketom i kapuljačom podstavljenom krznom, uglačanim smeđim čizmama i pletenom skijaškom kapom na kojoj je pisalo "Staff 2001". "Cheney je doista izgledao poput dječaka među dobro odjevenim odraslim osobama", napisao je Givhan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski listovi Daily Mail i Daily Telegraph također su primjetili da je Cheney izabrao ležernu odjeću. Givhan je napisao da se Cheney pokušao u Auschwitzu zaštiti od hladnoće, no primijetio je i da je američki potpredsjednik nosio tamni kaput bez kape jednom drugom zimskom prigodom - na svojoj vlastitoj prisezi na inauguraciji 20. siječnja u Washingtonu.

"Cheneyju je moglo biti toplo u njegovoj jakni, skijaškoj kapi i planinarskim čizmama. No, to je dalo nesretni dojam da je više brinuo za svoju udobnost nego za razlog radi kojeg je trebao podnositi hladnoću", napisao je Givhan.

(Hina) xakoz ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara