Cheney kaže da on i Bush idu zajedno i na izbore 2004.

AMERIČKI potpredsjendik Dick Cheney rekao je u srijedu kako namjerava s predsjednikom Georgeom W. Bushom izaći zajednički na izbore i 2004. na listi republikanske stranke.

"Predsjednik me je pitao da li bih opet išao zajedno s njim na izbore, i ja sam to pristao učiniti", rekao je Cheney u interviewu za The Dallas Morning koji je objavljen u srijedu.

Upitan zašto predsjednik Bush misli da bi Cheney bio pravi kandidat za potpredsjednika glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer je kazao: "Iz istih razloga zbog čega je to mislio 2000."

Predsjednik Bush još nije najavio da će se natjecati za predsjednika i na izborima 2004., ali se na to u Washingtonu računa kao s gotovom stvari.

Cheney je uz Busha postao jedan od najutjecajnijih potpredsjednika, smatra se kako zato što Bush ima u njega veliko povjerenje tako i zato što on sam ne teži većoj vlasti i ulozi predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cheney je iskusan političar koji poznaje američki Kongres gdje je proveo više od deset godina kao zastupnik iz Wyominga. Bio je ministar obrane od 1989. do 1993. za vrijeme prvog Zaljevskog rata u vrijeme predsjednika Busha starijeg.

Poznat je kao zagovornik napada na Irak i čvrste politike prema Sjevernoj Koreji.

Cheney (62) već dugo ima problema sa srcem koje je do sada uspješno rješavao.(Hina) slek

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara