Chirac i Schroeder u kampanji za prihvaćanje ustava EU

ŠEF ŠPANJOLSKE vlade Jose Rodriguez Zapatero izjavio je u utorak u Zaragozi da će francuski predsjednik Jacques Chirac i njemački kancelar Gerhard Schroeder sudjelovati 11. veljače u Barceloni u promidžbenoj kampanji za prihvaćanje europskog ustava na referendumu.

Na zajedničkoj konferenciji sa Zapaterom, po završetku godišnjeg francusko-španjolskog susreta na vrhu, francuski predsjednik je kazao da je prihvatio poziv da zajedno sa Schroederom sudjeluje u "odgojnoj zadaći" radi prihvaćanja ustava EU-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chirac je poželio da "španjolski narod masovno prihvati" ustav EU na referendumu 20. veljače i da tako "bude primjer" drugim europskim zemljama. Španjolska, koja će biti prva zemlja EU-a koja će na referendumu odobriti ustavni ugovor, mora, rekao je, potvrdno odgovoriti na referendumu i tako "posvjedočiti španjolsku vjeru i španjolsko oduševljenje".

Chirac je ustvrdio da njegov dolazak u Barcelonu neće biti "političke naravi" i da on ne znači upletanje u španjolsku unutarnju politiku. Francuski predsjednik nije htio reći kada će se referendum o europskom ustavu održati u Francuskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara