CHIRAC SE SASTAO S RAFFARINOM, OČEKUJU SE PROMJENE U VLADI

Francuski predsjednik Jacques Chirac održao je izvanredni sastanak s svojim premijerom JeanPierreom Raffarinom u ponedjeljak, nakon što su porazni rezultati regionalnih izbora stvorili pritisak da ga smijeni i napravi promjene u konzervativnoj vladi.

Chirac i premijer Jean-Pierre Raffarin nisu davali izjave nakon sastanka. Međutim, promjene u vladi se očekuju, a budućnost vladinih reformi visi u zraku.

Socijalistička stranka i njezine saveznice pobijedile su u gotovo svima od ukupno 26 francuskih regija i porazile sve Raffarinove ministre koji su se natjecali za mjesta u regionalnim vijećima. Njihovoj pobjedi pogodovalo je javno nezadovoljstvo zbog bolnih vladinih reformi koje su izazvale prosvjede širom zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuzi su ispalili vrlo glasan upozoravajući hitac u našem smjeru", rekao je glasnogovornik vlade Jean-Francois Cope. Chirac bi bez obzira na rezultate mogao zamoliti Raffarina da ostane na dužnosti i napravi promjene u vladi, ali bi ignoriranje njegove nepopularnosti i jasnog odbijanja reformi bio veliki rizik, piše Reuters.

(Hina) xkga ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara