CIA: Al Qaeda i dalje opasna za Sjedinjene Države

Unatoč uspjesima u borbi protiv terorizma al Qaeda i s njom povezane skupine i dalje su najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti Sjedinjenih Država, rekao je u srijedu direktor CIAe Porter Goss.

Goss je svjedočeći pred senatskim Obavještajnim odborom rekao da je unatoč ozbiljnim udarcima zadanim al Qaedi ta teroristička skupina i dalje zaokupljena pronalaženjem načina da izigra pojačane američke sigurnosne mjere i napadne SAD.

"Moglo bi biti samo pitanje vremena prije nego al Qaeda ili druge skupine pokušaju upotrijebiti kemijsko, biološko, radiološko ili nuklearno oružje", rekao je Goss svjedočeći o globalnim prijetnjama sigurnosti Sjedinjenih Država.

"Moramo se usredotočiti na to", rekao je dodajući kako je iz iskustva poznato da je al Qaeda strpljiv, uporan, inventivan i prilagodljiv protivnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goss je također upozorio da islamski ekstremisti koriste sukob u Iraku te da tamošnji pobunjenici predstavljaju mogući rezervoar kontakata za stvaranje međunarodnih terorističkih skupina.

Direktor FBI Robert Mueller rekao je Obavještajnom odboru kako je zabrinut mogućim prikrivenim operativcima al Qaede u Sjedinjenim Državama, bilo da su tu već godinama ili su nedavno došli kako bi napali SAD.

(Hina) xsl ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara