CIA locirala Bin Ladena?

NAKON što su SAD raspisale nagradu od 25 milijuna za glavu Osame bin Ladena, direktor američke Centralne obavještajne agencije Porter Goss kaže da ima "odličnu ideju" gde se on skriva. Kako piše BBC, šef CIA-e nije precizirao kada će Osama biti uhvaćen.

Porter Goss je u razgovoru za časopis The Times iznio podatke da u potrazi za Bin Ladenom postoje neke "slabe karike", a neke se odnose na Pakistan, koji prema američkom mišljenju ne traži "najtraženijeg bjegunaca svijeta" onako kako bi oni htjeli.

Prvi čovjek al-Quaide smatra se odgovornim za napade 11. rujna 2001., a vjeruje se da se skriva po špiljama na granici Pakistana i Afganistana. Potraga za njim uključuje veliki broj američkih vojnika, a potječe iz vrlo bogate obitelji čije bogatstvo dostiže miljarde dolara.

Šef CIA-e izjavio je da će Osama biti uhvaćen tek kada se sve karike u lancu protiv terorizma poslože i ojačaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo osjetljivo pitanje je kada se radi o utočištu unutar država koje su suverene, jer postoji problem naše želje da ispunim naše međunarodne obveze, tj. odigramo "fair play." - izjavio je glavni prvi čovjek CIA-e.

"Želimo pronaći način da u konvencionalnom svijetu djelujemo nekonvencionalno, a opet da to bude prihvatljivo na međunarodnoj sceni." - dodao je.

Kada su ga pitali gdje se Osama nalazi, on je odgovorio: "Imam odličnu ideju gdje se nalazi. Koje je sljedeće pitanje?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara