Čičak napao Kolindu jer se s Vučićem našla na obljetnicu atentata na Stjepana Radića

Čičak napao Kolindu jer se s Vučićem našla na obljetnicu atentata na Stjepana Radića

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskoga helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak prozvao je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da je potpisivanjem deklaracije između Hrvatske i Srbije prekršila Ustav, a zamjerio joj je i sastanak s predsjednikom tehničke Vlade Srbije Aleksandarom Vučićem na dan atentata u Beogradu 1928.

Čičak je u pismu predsjednici Grabar-Kitarović zamjerio što se s Vučićem sastala baš na dan kada se Hrvatski sabor na svojoj sjednici prisjetio žrtava atentata u jugoslavenskoj skupštini 1928., kada su ubijeni Đuro Basariček i Pavao Radić, smrtno ranjen Stjepan Radić i ranjeni Ivan Pernar i Ivan Granđa.

"Sastajete se s njim baš u Vukovarskoj regiji, baš na mjestu koje svjedoči o kontinuitetu, te i takve velikosrpske zločinačke politike. Svoje druženje potom nastavljate na teritoriju Republike Srbije", naveo je predsjednik HHO-a.

Znakovitim smatra što je u pratnji Vučića bio tehnički ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, ali nije bilo tehničkog ministra vanjskih poslova Hrvatske Mire Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čičak drži da je hrvatska predsjednica potpisivanjem deklaracije o unaprjeđenju odnosa Hrvatske i Srbije prekršila hrvatski Ustav.

"Deklaraciju koju ste potpisali s Vučićem usvojila je tehnička Vlada Republike Srbije. Tehnička Vlada Republike Hrvatske 'primila je na znanje” Vašu deklaraciju u petak, pa je zasigurno nije mogla niti raspraviti niti usvojiti. Tim postupkom prekršili ste Ustav koji predviđa usuglašavanje i provođenje zajedničke vanjske politike između predsjednika i vlade", naveo je.

Smatra da je predsjednica osramotila državu. "Poštovana gospođo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Vi ste osramotili Republiku Hrvatsku", napisao je Čičak.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara