Cijela obitelj dilala drogu

POLICIJA je razbila skupinu dilera drogom koju je vodio 37-godišnji Boris Weber zajedno sa članovima svoje obitelji. U "obiteljski posao" Weber je uključio 19-godišnjeg sina Karla i njegovu 26-godišnju djevojku Nikolinu, te 29-godišnjeg Roberta i njegovu 28-godišnju suprugu Ivanu koji su također članovi obitelji. Za dilanje drogom Weber je koristio usluge troje mladih uličnih preprodavača s područja Zagreba i Zaprešića. Svu zaradu ulični su dileri vraćali Weberu, a kako je on "raspoređivao profit" i od koga je nabavljao robu trebalo bi biti otkriveno u nastavku istrage.

Deveteročlana je skupina dilera preprodavala kokain, amfetamine i marihuanu. Weber je bio zadužen za nabavljanje i pakiranje droge, što je činio u svom stanu u Zaprešiću gdje posjeduje i kafić. U policijskoj akciji koja je započela u Krapinsko-zagorskoj županiji uhićeni su svi članovi skupine osim 24-godišnjeg preprodavača Hrvoja K. koji je i dalje u bijegu. U akciji kodnog imena "Terminal" osim djelatnika PU krapinsko-zagorske sudjelovali su i zagrebački i koprivničko-križevački policajci, a cijela se akcija odvijala u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Zlataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski sud u Zagrebu policiji je izdao naloge na temelju kojih je pretraženo pet kuća, tri stana i tri osobna vozila, a pronađeno je 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, 4116 grama smjese manitola koja se miješa s kokainom, 9,81 gram amfetamina, 31,67 grama marihuane, 0,33 grama mješavine duhana i marihuane, te sedam tablete suboteks. Prilikom pretresa pronađena su i tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, domaće i strani novac, dva računala, jedan laptop, 22 mobitela, a otkriven je i digitalni aparat s fotografijama na kojima se vidi korištenje droge, ali dileri nisu slikali kupce već sami sebe. Nije utvrđeno kolika je točna vrijednost zaplijenjene droge, ali se zna da su gram kokaina prodavali za 500 kuna, a gram speeda i marihuane za 100 kuna.

J.C.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara