ČILEANSKI PREDSJEDNIK RICARDO LAGOS DOPUTOVAO U SLUŽBENI POSJET HRVATSKOJ

Čileanski predsjednik Ricardo Lagos Escobar doputovao je u srijedu navečer, na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, u službeni posjet Hrvatskoj.

Lagos će se u četvrtak u Zagrebu, osim s domaćinom predsjednikom Mesićem, susresti i s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom. Istoga dana čileanski predsjednik također će se obratiti zastupnicima Hrvatskog sabora, te razgovarati s gradonačelnicom Zagreba Vlastom Pavić.

Čileansko izaslanstvo, na čelu s predsjednikom Lagosom, u petak će posjetiti Split i Brač. U Zavičajnom muzeju na otoku Braču, predsjednik Lagos otkrit će spomen ploču u čast brojne i dobro integrirane hrvatske zajednice u Čileu, a obići će i Dioklecijanovu Palaču u Splitu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagos je prvi čileanski, ali i latinoamerički predsjednik koji službeno posjećuje Hrvatsku. Čile je bio jedna od prvih izvaneuropskih država koja je službeno priznala Republiku Hrvatsku. Politički odnosi razvijaju se bez otvorenih pitanja, a s obzirom na bilateralne i regionalne karakteristike, perspektive gospodarske suradnje su još nedovoljno iskorištene.

(Hina) nab sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara